X
TEKLİF AL
Chain Logistics Instagram Page Chain Logistics LinkedIn Page
20 OCA 2022.

Orta ve Küçük Ölçekli Mallar Nasıl Gönderilir: Parsiyel Yükleme LCL

Berkay Altıparmak

Operations Assistant

Parsiyel Yükleme Hakkında Aşağıdaki Gibi Sorularınız Mı Var?


Binbir özen ile ürettiğiniz ve ihraç edeceğiniz bir değeriniz mi var? Ya da muhakkak ulaşmak durumunda olduğunuz ithal bir ürüne mi ihtiyacınız var? Peki eğer bu malzeme tek başına bir konteynerı doldurmak için fazla küçükse? Bütün bir konteyner doldurmayan malzemenizi daha düşük maliyetle ve daha güvenli bir şekilde yüklemek mümkün mü? Evet mümkün. Bu noktada parsiyel yüklemenin gücü devreye giriyor.

 

Parsiyel Yükleme Nedir?

Parsiyel yükleme; yükte hafif, pahada ağır malların, hatta yükte hafif pahada da hafif yüklerin varış yapacağı destinasyona göre organize edilerek bir konteynerda toplanmasına denir. Kap sayısı, ölçüleri ve ağırlıkları göz önünde bulundurularak m³ hesaplaması yapılır ve konteyner bu detaylar doğrultusunda planlanır. Bu mallar genellikle düşük mal bedeli ile satıldığından  deniz yolu taşıma, gümrükleme, sigorta, ön taşıma bedelleri hesaba katılınca tek bir konteynera yüklenmesi gibi büyük masrafları üstlenemezler. Parsiyel yükleme sayesinde m³ başına 5us$ – 50 us$ arasında navlun bedeli gibi bir maliyet ile yüklenmesi, taşınması mümkün hale gelir.

 

Parsiyel Yüklemeyi Kimler Yapar?

Günümüzde çoğunluğu lokal olmak üzere parsiyelde iç taşıma, sigorta, gümrüklüme dahil kombine hizmet veren oldukça başarılı taşımacılık işleri organizatörleri mevcut. Yine çoğunluğu İstanbul Ambarlı limanından olmak üzere; Kuzey Afrika’da Mısır, Fas, Tunus, Cezayir, Orta Doğu’da Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Suudi Arabistan, Uzak Doğu’da Singapur, Tayland, Malezya, Sri Lanka, Avrupa ve Amerika kıtasının tamamına hızlı, kaliteli ve düşük maliyetli bir şekilde parsiyel çıkışlar yapılmaktadır.

 

Chain Lojistik İle Parsiyel Yükleme

Tüm taşıma işleri organizatörlerinin olduğu gibi amacımız; tüm dünya çapında hızlı, güvenli, kaliteli ve en uygun maliyetli servisi sunmak. İlk noktadan çıkış – son noktaya varışa kadar ki tüm süreçte değerli ihracatçılar ve ithalatçılarımız için en güvenilir ve sağlıklı organizasyonu sağlamak birincil misyonumuz